RSS

Requiem for a dream

11 apr.

Ştiu, e vechi filmul. Adică, relativ, e din 2000. Dar eu numai acum am apucat să-l văd. Îl am în pc de un an imediat,  dar pe când vream să mă pun la el intervenea câte ceva. Şi iar amânam vizionarea lui. Dar aseară( mai bine spus noapte, era vreo 1) m-am pus la el. În primul rând l-am luat pentru că am auzit că e fain. În al 2-lea rând pentru că era într-un pack denumit „Mindfuck movie pack”. Şi mindfuck a şi fost.

La începutul filmului, eram reticent. Cu toate laudele pe care le-am auzit, tot mă gândeam că e doar un film cu drogaţi, şi ce mare lucru, se droghează, mor, end of story. Dar nu a fost aşa. Nici pe departe.

A fost despre droguri, despre disperarea de a nu avea, despre lucruri inimaginabile care sunt făcute pentru o doză, despre cum poţi ajunge drogat fără să vrei, despre cum poţi ajunge dintr-un om respectabil unul care e arâtat cu degetul în metrou, urmat de cuvântul „nebun”. Despre lumea lor, despre visele lor care le trăiesc…dar totul e o mare iluzie, toată viaţa lor e o iluzie.

Filmul m-a mişcat. Dar m-a mişcat rău de tot. Dacă scriam ieri, la 3 dimineaţa când am terminat de vizionat filmul, nu ştiu ce ieşea. Mi-a venit să plâng la el, dar parcă nu puteam. După m-a apucat frica prin casă. Aşa ceva nu păţesc nici dacă mă uit la un film horror. Şi ştiţi de ce eram speriat cel mai tare? De o dependenţă. Una cât de mică. Chiar şi de ţigări. De ce? Pentru că i-am văzut pe ăia când nu mai aveau droguri, şi ziceau: „până dimineaţă ce ne facem?” Şi mi-am amintit când îmi ziceam” ce fac azi fără nicio ţigară?”. Poate acum o să spuneţi că exagerez. Ok, aşa să fie, uitaţi-vă la film şi vorbim după.

În concluzie, filmul e cutremurător. Nu ar trebui să-l rataţi, o să vă deschidă un pic ochii, o să vă dilateze puţin pupilele. 🙂 . Iar soundtrack-ul…e de milioane. Am mai auzit pe undeva piesa, tot în ceva film/serial, dar nu îmi amintesc nici la naiba. Poate mă lămureşte cineva.

Aloha, and don’t start using.

Reclame
 
3 comentarii

Scris de pe aprilie 11, 2010 în Movies

 

Etichete: , , ,

3 răspunsuri la „Requiem for a dream

 1. Vlad Olteanu

  aprilie 11, 2010 at 2:14 pm

  Requiem… este probabil cel mai depresiv film pe care l-am vazut vreodata. In noaptea in care l-am vazut prima oara, l-am vazut si a doua oara. Impactul a fost mult prea mare si mult prea insuportabil pentru a ma culca fara sa-l mai diger o data. Filmul este excelent si soundtrack-ul la fel. De altfel, soundtrack-ul este original fiind compus special pt film. A fost preluat de n-spe reclame si televiziuni si generice de inceput de emisiuni asa ca e posibil sa-l fi auzit oriunde. Iti recomand alt film din categoria Mind Fuck, e regizat de acelasi regizor si se numeste Pi. Este mai greu decat Requiem.

   
 2. Florentin (ATP)-admin 20 x Schindler

  aprilie 14, 2010 at 6:18 am

  Multumesc pentru sugestii. Cred ca ma voi stradui sa vad si eu filmul. Macar pentru publicitatea pe care ai facut-o…Insa, cred ca nu numai pentru aceasta.

   
 3. keltoighost

  aprilie 14, 2010 at 8:24 am

  Eu l-am nimerit chiar la vârsta critică… :)) Când NU trebuie să vezi un film de genul ăsta, în plină adolescenţă, prin anii 2000.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: