RSS

We are all friends

30 apr.

Prietenii…când avem vreo bârfă proaspătă fugim lor să le-o spunem, când avem nevoie de ceva îi sunăm, ieşim la o bere cu ei, când suntem în rahat apelăm la ei, plângem pe umărul lor. De asta sunt prietenii, nu?

Ei bine, ăştia sunt cei din real life. Dar, să ştiţi că prietenii se formează şi pe internet, în blogosferă, pe diverse site-uri de socializare, pe diverse forumuri. Înainte să spuneţi „du-te bă, ce lame eşti, cum să ai prieteni pe care să nu-i cunoşti personal?” mai staţi un pic şi cugetaţi. First of all, nu mă refer la genul de prietenii de pe hi5 sau facebook, add as a friend, şi gata, îţi e prieten. Nup, nici pe departe. Mă refer cei cu care schimbi mai mult de 2 vorbe, şi te înţelegi.

Înainte să am blog, o ardeam pe diferite forum-uri. Ei bine, deja ştiam o grămadă se useri, mă înţelegeam bine cu ei. Iau ca exemplu filelist-ul. Pe când era vechea secţiune de spam şi flame, ne scriam la greu. Şi era fun. Bine, că pierzi timpul şi nu faci nimic e drept, dar aia e partea 2 -a. Ideea e că şi acum am o grămadă de id-uri de la useri, chiar de la admini/moderatori.

Alt exemplu: 4tuning.ro. Deci aici chiar m-au impresionat oamenii ăia. Un forum foarte civilizat, oamenii ştiu ce vorbesc, dacă ai o problemă te ajută cu sfaturi entelijente, nu ce au auzit pe la unu’ sau pe la altu’. Ba chiar există şi o secţiune de donaţii, are omu’ o aripă, nu are ce face cu ea: ” iţi trebuie? nao, e mocca”. Deci, lume bună, lume de treabă, care te trateatză ca pe un prieten, deşi nu te cunoaşte personal.

Apoi, după ce mi-am făcut blog şi am început să îi citesc pe alţii, au apărut noi prieteni. Dap, îi pot denumi aşa. Eu îi citeam, ei mă citeau, ne comentam reciproc. Mai nou am twitter…daaa, ce taree eee. Not really. Mi-am făcut pentru că nu-mi place ca să fie ceva pe care foarte multă îl foloseşte, iar eu să nu-l fi încercat măcar. Am la following pe Jim Carrey, Pink, Eminem şi alţii. Şi e fain să vezi ce scriu ei, că doar sunt nişte personalităţi pe care le respect. Deci şi dacă scriu un câcat, tot tare e. :-D. Tot din categoria lucrurilor pozitive, mai sunt filmuleţe si alte chestii interesante pe care le postează unul sau altul. Dar să citesc că badea Gheorghe de după deal s-a câcat, iar pe deasupra a avut şi diaree…mă lipsesc. No, că mă lungişi cu Twitteru’ şi pornişi de la prieteni. Ideea e că se consideră reţea de socializare, dar sincer mie nu mi se pare aşa de strălucit. Eventual dacă eşti pe drum, te pişi pe tine, şi dai un tweet: unde e cea mai apropiată baie de locul x?” :-D.

Pe final…aş da un ping persoanleor pe care le citesc şi îi consider prieteni. Dar mă abţin, că poate zice vreounu ” du-te bă, te bagi şi tu în seamă cu mine acum”  :-D. Kidding, se ştiu ei…hopefully.

Reclame
 
2 comentarii

Scris de pe aprilie 30, 2010 în Diverse

 

Etichete: , , ,

2 răspunsuri la „We are all friends

 1. Gand_licitat

  aprilie 30, 2010 at 10:39 am

  las ca ti-am dat eu ping 🙂

  http://www.gandlicitat.ro/?p=986

  si sa stii ca in lumea blogosferei chiar iti poti face prieteni virutali,dar care culmea, nu prea au cum te trada. insa, ai cu cine sa vb, sa discuti diverse probleme… si asta ajuta mult .

   
 2. cami

  aprilie 30, 2010 at 10:49 am

  clar de cand am blog-ul am inceput si eu sa „cunosc” multa lume…e cam inevitabil:)

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: